LievSte

Inspiratie

Bezoek onze webshop: www.lievste-webshop.com

Op deze pagina kunnen jullie inspiratie op doen van werkbeschrijvingen! 

1

DIY: maak zelf een haarband!

Wat een heerlijk vooruitzicht! De zomer! Héérlijk! In deze DIY leg ik je uit hoe je zelf een haarband kan maken, een echte must have voor de warme dagen!

Foto 1: Benodigdheden

-twee stroken tricot van 15 x 55 cm, als je wilt twinnen met je dochter nog twee stukjes extra van ongeveer 12 x 50 cm (6-8 jaar)

-Naaigaren 

-Stofschaar

-Centimeter 

-En natuurlijk je naaimachine

Foto 2: Vouw de stroken dubbel en speld ze vast over de lengte, de uiteinden kun je gewoon open laten.

Foto 3: Als je de naden vast genaaid hebt kun je de stroken binnenste buiten keren, draai de naad naar het midden zodat deze later niet zichtbaar is.

Foto 4 , 5 en 6: Leg de stroken als een kruis op elkaar en vouw de uiteinden naar elkaar toe, vouw eerst de onderste strook (foto 5) naar elkaar toe en daarna vouw je de bovenste stroken op elkaar (foto 6) hierdoor draai je de stroken als het ware om elkaar heen.

Foto 7: Je bent al bijna klaar! De vier uiteinden leg je netjes op elkaar en dan naai je ze vast, let hierbij wel op dat ze goed aan elkaar zitten.

Foto 8: Vouw de haarband open en je bent klaar voor de zomer! Maak ze in verschillende kleuren, ideaal om bij je favoriete zomeroutfit te matchen!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties, ik zou het erg leuk vinden als jullie deze via mijn social media willen delen of mail je haarband naar hello@lievste.com

Enjoy! 


1-2

DIY: Knuffeldoekje met konijnenoren

Als je eenmaal een geschikt exemplaar hebt gevonden dan verliest je kleintje hem nooit meer uit het oog: een knuffeldoekje of popje.       De knuffeldoekjes zijn niet alleen heel leuk om mee te knuffelen maar ook uitermate geschikt als decoratiemarteriaal op de babykamer.   De knuffeldoekjes zijn gemaakt van zachte stofjes en uitermate geschikt voor de allerkleinste handjes om te genieten van al het leuks wat een knuffeldoekje te bieden heeft. Maak hem nu zelf met deze handige tutorial.

Foto 1: Benodigdheden

-twee lapjes stof van 30 x 30 cm dit kunnen verschillende stofjes zijn maar je kunt het knuffeldoekje ook uit 1 kleur stof maken.

-4 oortjes geknipt van de gekozen stofjes

-Naaigaren 

-Stofschaar

-Centimeter 

-En natuurlijk je naaimachine

Foto 2: We gaan beginnen met de oortjes, deze ga je een voetje van de kant stikken.

Foto 3: Zodra de oren genaaid zijn knip je de bovenkant net boven de stikpunt recht af, hierdoor voorkomen we rare bobbels bovenin het oortje.

Foto 4 : Draai de oortjes nu met naar de goede kant en klap de twee buitenzijde van de oortjes naar het middenpunt en naai onderlangs vast. Dit doen we om een mooi naar "binnen geklapt" oortje te krijgen.

Foto 5: Leg nu de twee stofjes (30 x 30 cm) met de goede kanten op elkaar en leg de oortjes ertussen. Uiteraard mag je hier je fantasie laten werken en ze zo neer leggen zoals jij het leuk vind.

Foto 6: Laat een keeropening open en naai het vierkant een voetje van de kant vast.

Foto 7: Je bent al bijna klaar! Keer het knuffeldoekje nu via de open gelaten keeropening terug naar de goede kant. En naai de keeropening met de hand dicht. Klaar en knuffelen maar!

Foto 8: Eindresultaat

Ik ben benieuwd naar jullie creaties, ik zou het erg leuk vinden als jullie deze via mijn social media willen delen of mail je knuffeldoekje naar hello@lievste.com

Enjoy! 

 

Kinder Naailes!

 

1-2

DIY: Knikkerzak (ook te gebruiken voor andere doeleinden)

Allereerst zoek je de stofjes bij elkaar!
Je hebt naast de restjes stof een lintje voor door de bovenkant nodig (dit kan ook dicht gestikt biaisband zijn)

Foto 1:

* Voor de bovenkant, aan de buitenkant, knip je 2 keer een stuk van 24 x 14 cm (dit is incl naadtoeslag)
* Dit is de onderkant, van de buitenkant. Hiervoor knip je 2 keer een stuk van 24 x 10 cm (incl naadtoeslag)
* De binnenkant van het zakje. Hiervoor knip je 2 keer een stuk van 24 x 22 cm (incl naadtoeslag)

Foto 2:

Speld de goede kanten van de boven en onderkant, van de buitenkant, van het zakje op elkaar. Naai de naad op een voetje van de kant.
Doe dit met zowel de voorkant als de achterkant van het zakje. Leg de binnenzak delen met de goede kanten op elkaar. Naai een voetje van de kant. Laat in het midden, onderaan, een opening van ongeveer 4 cm om later het zakje te kunnen keren.

Foto 3:  

Draai de lapjes naar de goede kant. Speld het lintje op de naad van de 2 stofjes. Stik het lintje aan de boven en onderkant vast. Als je dit aan een kant doet gaat het lintje omhoog krullen. Als je geen lintjes wilt toevoegen kan dat natuurlijk ook!  Dan sla je stap 3 over.

Foto 4:

Stik nu de goede kanten van het buitenzakje op elkaar. Naai weer een voetje van de kant.
Laat bovenaan, aan beide zeiden, een opening van ongeveer 2 cm ligt er net aan hoe breed je lintje is wat erdoor gaat. Doe dit 1 cm van de bovenkant.
Tussen de  streepjes is de opening. Denk hier aan het aan - en afhechten voor en na de opening.

Foto 5:

Leg de zakjes in elkaar, goede kanten op elkaar. Leg de zijnaden open en stik op 1 cm van de bovenkant de zakjes aan elkaar. Trek het binnenzakje uit het buitenzakje en keer het zakje, door de keeropening. 


Foto 6:

Stik dan de keeropening dicht. Leg de zakjes goed in elkaar. 

Foto 7:

Stik dan aan de bovenkant een tunnel. Dit doe je door een naad te stikken vlak langs de bovenkant. En een tweede naad te stikken ongeveer 2 / 2,5 cm van de bovenkant. (zie spelden op foto 7)


Foto 8:

Rijg het lintje door het tunneltje. Eindig waar je begonnen bent. Doe dit ook bij de andere ingang van de tunnel. Nu heb je aan 2 zijkanten, 2 uiteindes van lintjes steken. Leg een knoopje in de lintjes en je bent klaar!

Je hebt nu een treksluiting bovenin je zakje en je kindje krijgt het zakje heel makkelijk open en dicht!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties, ik zou het erg leuk vinden als jullie deze via mijn social media willen delen of mail je knikkerzak naar hello@lievste.com

Enjoy!

Volg ons via Instagram of Facebook of bezoek onze webshop
KVK: 82065527